ایسنا نوشت: ۲۱مین جشنواره فیلم فجر مشهد، نارضایتی بسیاری از هنرمندان، منتقدان و حتی مردم را به دنبال داشت :: جشنواره فیلم فجر مشهد

وبگاه اطلاع رسانی رسمی بیست و یکمین

جشنواره فیلم فجر مشهد

۱۷ سال یار و همراه رسانه ای سینمادوستان خراسانی

ایسنا نوشت: ۲۱مین جشنواره فیلم فجر مشهد، نارضایتی بسیاری از هنرمندان، منتقدان و حتی مردم را به دنبال داشت

  • ۲۹۹

ایسنا/خراسان رضوی، جشنواره فیلم فجر مشهد با تمام فراز و نشیب‌ها در بیست‌ویکمین دوره به پایان رسید و بار دیگر بزرگ‌ترین جشن سینمای ایران را در کارنامه خود نیز ثبت کرد. بیست‌ویکمین جشنواره فیلم فجر مشهد همزمان با برگزاری چهل‌ودومین دوره این جشن از ۱۶ تا ۲۲ بهمن‌ماه در ۹ سینمای مشهد از جمله سینماهای آفریقا، هویزه، سیمرغ، برفی، پارک‌بازار، اطلس، ویلاژتوریست، گلشن و مهر کوهسنگی مشهد برگزار شد و مخاطبان و علاقه‌مندان مشهدی آثار جشنواره فیلم فجر امسال را نیز مشاهده کردند.

برگزاری این جشنواره در مشهد مانند سال‌های گذشته با مشکلات و چالش‌هایی همراه بود که نارضایتی بسیاری از هنرمندان، منتقدان و حتی مردم را به دنبال داشت. اولین چالش این دوره از جشنواره اصل برگزاری آن بود، عدم برنامه‌ریزی و ناهماهنگی برگزاری این دوره را می‌توان برگزاری نشست خبری آن دقیقا یک روز قبل آغاز رویداد دانست.

تاخیر در آغاز جشنواره‌های استانی نسبت به جشنواره فجر پایتخت مسئله دیگری است که تاکنون حل نشده باقی مانده و در این دوره از جشنواره مانند سال‌های گذشته نیز پا برجا بود. این تاخیر چند روزه علاوه بر فشرده شدن دوره جشنواره از جذابیت آن نیز می‌کاهد، زیرا فیلم‌ها پیش از اکران در مشهد در تهران نمایش داده می‌شود و منتقدان و مردم نظرات خود را در خصوص فیلم‌ها بیان و بالطبع مخاطبان مشهدی سینما بر آن اساس نسبت به خرید بلیت فیلم‌ها نیز اقدام می‌کنند که این امر باعث می‌شود برخی از فیلم‌ها با مخاطب زیاد و برخی دیگر با تعداد مخاطب کمتر اکران ‌شود.

با توجه به اینکه بسیاری از جشنواره‌ها و همایش‌های کم اهمیت‌تر با افتتاحیه و اختتامیه همراه است اما برگزار نشدن افتتاحیه و اختتامیه جشنواره فیلم فجر در مشهد مسئله مهم دیگری است که چند سالی مورد غفلت مسئولان استانی قرار گرفته و بدون برگزاری افتتاحیه اکران فیلم‌های جشنواره آغاز می‌شود که این امر از جذابیت جشنواره فیلم فجر مشهد برای مردم و اهالی رسانه می‌کاهد.

عدم ناهماهنگی و برنامه‌ریزی نامناسب مسئولان استانی چالش دیگر برگزاری این دوره از جشنواره فیلم فجر بود که پس از انتخاب سه سینمای آفریقا، هویزه و سیمرغ برای اکران فیلم‌های جشنواره به یکباره مسئولان استانی تصمیم گرفتند که ۶ سینمای دیگر را برای نمایش فیلم‌ها به جشنواره اضافه کنند که این اقدام منجربه تاسف و ناراحتی اهالی رسانه و منتقدان شد.

با این حال، مهمترین چالش بیست‌ویکمین جشنواره فیلم فجر مشهد عدم اکران تمامی فیلم‌های جشنواره بود که با انتقادات بسیاری از مردم فیلم‌بین مشهدی، اهالی رسانه، سینماگران و مسئولان مواجه شد. در این دوره از جشنواره با وجود تلاش‌های صورت گرفته و تغییر جدول اکران فیلم‌های «تمساح خونی»، «صبحانه با زرافه‌ها» و «بی‌بدن» که مخاطبان زیادی در تهران داشت و مخاطبان مشهدی منتظر تماشای آن‌ها بودند، متاسفانه علی‌رغم پیگیری‌های مکرر اکران نشدند.

اکران نشدن سه فیلم پرمخاطب در جشنواره فیلم فجر مشهد سبب شد تا مخاطبان استقبال خوبی از جشنواره نداشته باشند و تنها برخی از فیلم‌های جشنواره امسال سالن‌های سینما را به طور ۱۰۰ درصد مملو از جمعیت کرد و بسیاری از فیلم‌ها با مخاطبان و علاقه‌مندان کمتری همراه بود.

نظر بسیاری از منتقدان و حتی شهروندان مشهدی حاکی از این بود که کیفیت آثار جشنواره فیلم فجر کم و بیش مانند سال‌های گذشته پایین است و به طور کلی جشنواره امسال را به لحاظ کیفیت آثار و حتی نوع برگزاری قابل قبول ندانسته و به این دوره از جشنواره نقدهایی داشتند.

این مسائل در کنار چالش‌های دیگری از جمله نحوه فروش بلیت، نحوه اختصاص فیلم به سینماها و... از جمله چالش‌های بیست‌ویکمین دوره جشنواره فیلم فجر مشهد بودند که امید است در دوره‌های آینده مرتفع شوند.

:: لینک کوتاه مطلب :: mashhadfajrfilm.ir/post/2743



نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
اندیشکده بین المللی فرهیخت حامی وبگاه