درباره ما :: جشنواره فیلم فجر مشهد

وبگاه اطلاع رسانی رسمی بیست و یکمین

جشنواره فیلم فجر مشهد

۱۷ سال یار و همراه رسانه ای سینمادوستان خراسانی

درباره ما

logo لوگو

به نام آفریننده ی زیبایی ها

«گروه علمی، فرهنگی، هنری و رسانه ای فرهیخت» متشکل از جمعی از هنرمندان جوان، فرهنگ دوست و ارزش مدار و متعهد و متخصص پایتخت معنوی کشور است که در سال ۱۳۸۵ (یعنی از چهارمین دوره)، «بخش فناوری دبیرخانه‌ی دائمی جشنواره‌ی فیلم فجر مشهد» را بنیان گذاشتند.

این گروه هفده سال پیش در نخستین گام، اقدام به تأسیس «پایگاه اطلاع رسانی رسمی اما مستقل جشنواره» به منظور تسریع و تسهیل در امر اطلاع رسانی اخبار و رویدادها نمودند تا به صورت اختصاصی و حرفه ای، رسالت آگاه سازی و تعامل ارتباطی دوطرفه میان مخاطبان جشنواره با مسئولان ذیربط را بر عهده گیرند. 

فعال سازی سامانه های اطلاع رسانی پیامکی با سرشماره ی ۳۰۰۰۷۸۷۸۷۸، ارسال پست الکترونیکی (ایمیل) و خبرنامه ی خودکار الکترونیکی و ... از جمله ابزارهای ارتباطی دیگری بود که از دوره ی چهارم به بعد در بستر اینترنت شکل گرفت. 

پس از بروز و ظهور شبکه های اجتماعی پرطرفدار خارجی مانند اینستاگرام، تلگرام و واتساپ همچنین سایت های داخلی چون آپارات، این گروه ضمن حفظ و سرپا نگهداشتن این بسترهای قدیمی، نسبت به راه اندازی صفحات اختصاصی جشنواره در این پلتفرم ها نیز اقدام نمود که هم اکنون، هم در بحث اطلاع رسانی و هم اطلاع یابی، به خوبی نقش آفرینی می کنند.

این گروه در ادامه‌ی روند رو به رشد فعالیت های خود و نقش آفرینی در رویدادهای مهم شهر، علاوه بر بنیانگذاری بخش فناوری چندین جشنواره و رویداد فرهنگی، هنری و مذهبی بزرگ استان همچون «جشنواره بین المللی، فرهنگی و هنری امام رضا (علیه السلام)» - همزمان با تاریخ بهجت آفرین ۱۳۸۸/۸/۸ - موفق به تأسیس «اندیشکده ی بین المللی فرهیخت» گردید.

پژوهشگاهی مطالعاتی با ریل گذاری سایبری با ساختاری کاملاً مردمی، با این هدف که پرچم زمین مانده ی رصد و پایش رخدادهای «بین الملل شهر» و پویش دیپلماسی های فعال استان و نیز حمایت مطالعاتی از غیرایرانیان بویژه زوار غیرایرانی رضوی همچنان برافراشته بماند.

همچنین دیده بانی و مستندنگاری آن دسته از رخدادهایی که با رویکرد بین المللی صورت می گیرد و نیز عیارسنجی و ارزیابی مناسبات و تعاملات خارجی این جهان شهر معنوی با جهان پیرامون در عرصه های مختلف، از قلم نیفتد.

براین اعتقادیم گام کوچکی که ۱۷ سال پیش در ساحت «فرهنگ» و «هنر» شهر برای جلب رضایت فرهنگ دوستان و هنرمندان خراسانی به صداقت و پشتکار برداشته شد، به دعای خیر «حضرت امام علی ابن موسی الرضا» (علیه آلاف التحیة و الثناء) برکت افزایی نمود و اکنون همان تیم رسانه ای، ۱۵ روز میانی بهمن ماه هر سال را به صورت ویژه به پوشش رویدادهای بومی «جشنواره فیلم فجر مشهد» می پردازند و پس از پایان جشنواره در حد مقدورات و به میزان نیاز، به بازتاب رویدادهای تحلیلی و خبری مهم هنر سینما در قلمرو شهر و استان مشغول می شوند.

کوتاه سخن، در آستانه‌ی ورق خوردن بیست و یکمین برگ از دفتر برگزاری «جشنواره‌ی فیلم فجر مشهد»، خدای منان را برای توفیق مجدد در خدمت به خلق خدا شاکریم و برآنیم تا بهتر از سال های گذشته، با استفاده ی حداکثری از تمامی ظرفیت های رسانه ای در دسترس خصوصاً شبکه های اجتماعی پرطرفدار، بستر تعاملی دو طرفه، مؤثر و شفافی را میان مخاطبان و مسئولان جشنواره فراهم نموده و بر کیفیت و کمیت خدمات خود بیفزاییم.

خوشحال می‌شویم در هفدهمین میعاد ما از بیست و یکمین دفتر، شما مخاطب گرامی و دل افروز و دلسوز، دستِ «دست اندرکاران این تارنمای اینترنتی» و نیز گردانندگان صفحات شبکه های اجتماعی را به گرمی بفشارید و به جمع پرشور و شعور بخش کوچکی از جامعه‌ی بزرگ هنری استان و علاقه مندان به هنر تئاتر و سینما بپیوندید.

به جمع دوستان شفیق، برادران و خواهران منیع الطبعی که بدون هیچ گونه چشم داشت مادی و صرفاً برای اعتلا و تعالی فرهنگ و هنر این خطه‌ی هنرمندپرور، کاملاً خودجوش و داوطلبانه همکاری تنگاتنگی با ما دارند.

بر این باوریم اگر طی بیش از هفده سال فعالیت مستمر و بدون وقفه، افتخار خدمتی حاصل شده باشد، قطعاً مدیون حُسن اقبال بسیار ارزشمند و درخور توجه‌ی مخاطبان فهیم و قدرشناس جشنواره هستیم که ما را امین و قابل دانسته و با ما نظراتشان را به اشتراک گذاشتند.

انبوه دیدگاه هایی که در «تریبون آزاد» جشنواره، یک جا گرد هم آمدند تا همچون چراغی فروزان، دست مایه‌ی گران سنگی برای متصدیان کنونی و مسئولان آینده‌ی جشنواره چه در پایتخت، چه در مشهد و چه در سایر استان ها گردند.

از آنجایی که این تارنما، تنها وبگاه شهرستانی جشنواره فیلم فجر کشور است که علاوه بر انعکاس رویدادها، تمام مردم نگاره ها و نظرات و دیدگاه های مخاطبان جشنواره را آن هم به صورت شفاف، صریح و بدون هرگونه دخل تصرفی بازتاب می دهد، امیدواریم مدیران جشنواره، نقاط ضعف و قوت عملکرد خود را در آئینه‌ی این بازتاب ها، به خوبی بازشناخته، از ورای آسیب شناسی ها و دغدغه ها و مطالبات ، بر سطح مهارت ها و تجربیات خود بیفزایند، تا از دوباره کاری های ملال آور اجتناب شده، چرخ دوباره اختراع نشود و خاک اره ها، دوباره اره...

به لسانی دیگر، مافات جبران گردد و در پایان هر دوره و هر سال جشنواره، مشمول دعای خیر مخاطبان معزز و ولی نعمان خود بشویم، نه مورد عقوبت آنها که خستگی چند ماه تلاش بر شانه ها می ماند اگر برگردند و بگویند: «هر سال دریغ از پارسال!...»

در پایان در خصوص این که چرا چند صباحی عنوان جشنواره را به صورت «جشنواره فیلم فجر تهران» در مشهد خطاب می کردیم، یادآور می شویم متأسفانه چند سالی بود که به صورت مستمر، شئونات اخلاقی و کرامت انسانی سینمادوستان شهرستانی بویژه هنردوستان خراسانی توسط برخی از پایتخت نشینان اعم از تهیه کنندگان فیلم ها و حتی مسئولان جشنواره رعایت نمی شد؛

لذا با پیشنهاد چند تن از مخاطبان پروپاقرص جشنواره مبنی بر راه اندازی یک نظرسنجی عمومی با هدف تغییر اسم جشنواره از «جشنواره ملی» به «جشنواره تهران» موافقت شد که اتفاقاً با اقبال عمومی هم روبرو گردید. 

سینمادوستانی که از خرده فرمایشات تحمیلی و همیشگی خاصه نگاه بالا به پایین و تبعیض آمیز آنها به شهرستانی ها به ستوه آمده بودند و می خواستند بدین وسیله بدین شکل یادآور شوند که اگر این تبعیض ها و تحمیل های ناروا ادامه پیدا کند، همین سینماروترین مردمان کشور پس از تهران، همچنان که به راحتی، عنوان بزرگترین رویداد سینمایی کشور را در شهر و استان خود تغییر دادند، ایضاً به راحتی می توانند در پاسخ به این همه تحمیل، نسخه ی «تحریم» را هم بپیچند و عملی سازند.

به تعبیری دیگر، می خواستند به آن مقام مسئول سابق اما غیر منصف در صنف تهیه کنندگان سینما که بخش اعظمی از بودجه و سود حاصل از فیلم سازی خود را از جیب همین مردم تأمین می کند (که اتفاقا هم استانی خود ما نیز هست!) گوشزد کنند این گونه سخیف برای ولی نعمتان خود خط و نشان نکشد که: «مگر جشنواره های بین المللی دیگر مانند کن یا ونیز، در غیر پایتخت آن کشورها به نمایش در می آید که ما باید جشنواره را به شهرستان ها ببریم؟!»

اما خرسندیم که این صدای اعتراض، بالاخره به گوش مسئولان امر در پایتخت رسید و قریب به سه - چهار سال است آن بزرگوار دیگر پشت و تن ما را با افاضات ناروای خود نمی لرزاند و بحمدالله و المنه، عدالت سینمایی حداقلی، دست کم در بحث اکران حداکثری فیلم های برگزیده، همچنین اکران در تمامی مراکز استانها، محقق شده و فیلم ها به هر مشقت و مکافاتی بالاخره کم و بیش به نمایش گذاشته می شوند و لذا ما مجدداً از همان نام «جشنواره فیلم فجر» به جای «جشنواره فیلم فجر تهران» یاد می کنیم.   

بگذریم... ختم سخن آن که این تلاش کوچک جز با همت خیرخواهانه‌ی همه‌ی خوبان هنرمند و دلسوز میسور نبود و سرانجام رسانیدن آن نیز، هم‌چنان نیازمند مساعدت نیک سرشتان هنرورز است تا رضایت خلق خدا حاصل شود که رضایت خلق، تمهید رضایت خالق رحمان و رحیم است. این فقط دعوت به هم‌کنشی و همکاری فرهنگی و هنری نیست، بلکه ایجاد فرصت در داد و دهش معارف معنوی مغفول مانده‌ایست که همه‌ی خردمندان و دانش پذیران برای رسیدن به قله، محتاج همدستی، هم‌دلی و هم‌زبانی در این جهت‌اند.
و ما توفیقی الا بالله و الیه توکلت
خادم کمترین فرهنگ و هنر شهر امام مهربانی ها
عبدالرضا زرگری
zargary@gmail.com
۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۲
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی